A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. a termelő vállalatoktól független, non-profit K+F intézet, amely a magyar élelmiszeripar, a kapcsolódó iparágak és mezőgazdaság igényeit szolgálja. A Hűtőipari Fejlesztési és Minőségvizsgáló Intézet jogutódja, így több évtizedes hazai K+F tapasztalatokkal rendelkezik. Angol anyaintézete (www.campdenbri.co.uk) révén közvetlenül hozzáfér az angol és az EU élelmiszeripar legújabb fejlesztési eredményeihez és módszereihez, fejlesztéseit hagyományosan az iparvállalatokkal szorosan együttműködve valósítja meg. Nagy tapasztalatokkal rendelkezik a technológia-transzfer, a termékfejlesztés és piacra bocsátás területén. Tevékenysége az élelmiszeripar teljes egészére kiterjed. Fő tevékenységei: technológia és minőségfejlesztés, érzékszervi és fogyasztói vizsgálatok, az élelmiszer-biztonsági rendszerek kidolgozása és megvalósítása, élelmiszerek hűtéssel, hőkezeléssel és fagyasztással történő tartósítása, gyártmányfejlesztés, Jó Higiéniai Gyakorlat (GHP) útmutatók és GMP útmutató kidolgozása, mikrobiológia, érzékszervi bírálatok, vevői felülvizsgálatok, ipari élelmiszer-biztonsági kockázatbecslési módszerek kidolgozása és alkalmazása mikrobiológiai kockázatokra, minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági rendszerek átvilágítása, elő auditja, minőségi előírások kidolgozása, ágazati stratégiai elemzések, marketing stratégiák készítése. Munkatársaink között egyaránt megtalálhatók a több évtizedes üzemi gyakorlattal rendelkező középkorú, valamint a korszerű kutatási ismeretekkel rendelkező fiatalabb szakemberek. Tapasztalatokkal rendelkezünk az IKT és a fejlett gyártás élelmiszeripari alkalmazási lehetőségeinek feltárásában (Capinfood, FoodManufuture, SmartAgriFood, FInish FP7-es projektek).